Фалстарт за Ливърпул, Нунес дебютира с гол и асистенция

Ливърпул се спъна още в първия кръг на новия сезон в английската Висша лига, завършвайки 2:2 като гост на Фулъм. Мърсисайдци играха слабо в големи периоди от мача и накрая дебютен гол и асистенция на резервата Дарвин Нунес се оказаха недостатъчни за победата.

В герой за Фулъм се превърна сръбският нападател Александър Митрович. Именно той откри резултата в 32-ата минута, наказвайки мърсисайдци за пасивната им игра. "Червените" получиха импулс в играта си едва след влизането в игра на Нунес в началото на втората част.

В 64-ата минута Нунес изравни за Ливърпул и даде надежди на тима за пълен обрат. Шест минути по-късно обаче Митрович падна в наказателното поле след минимален контакт с Върджил ван Дайк и главният арбитър отсъди много дискусионна дузпа. Тъкмо Митрович застана зад бялата точка и реализира втория си гол в мача.

Десетина минути преди края на мача Ливърпул стигна до изравняване на резултата. Този път Нунес влезе в ролята на асистент, а Мохамед Салах реализира за 2:2. Египтянинът се разписа за шеста поредна година в откриващия мач от сезона.

В 94-ата минута Ливърпул можеше да стигне до пълен обрат, но далечния удар на капитана Джордан Хендерсън срещна гредата. /БНЕС