Евертън с безценни три точки срещу Челси на "Гудисън Парк"

Отборът на Евертън постигна изключително важен успех в битката за оцеляване във Висшата лига, след като победи Челси с 1:0 у дома в мач от 35-ия кръг на първенството. На "Гудисън Парк" "карамелите" показаха много борба и характер, за да стигнат до безценни три точки и да увеличат шансовете си да останат в елита.

Лондончани контролираха топката през по-голямата част от двубоя, но не бяха особено опасни в атака, докато домакините се възползваха от един от малкото си шансове, за да стигнат до гол. По-малко от минута след почивката капитанът на "сините" Сесар Аспиликуета допусна много груба грешка и позволи на Ричарлисон да остане очи в очи с Едуар Менди, като бразилецът не сбърка. До края на двубоя играчите на Франк Лампард се отбраняваха самоотвержено, за да опазят преднината си и в крайна сметка постигнаха минимален успех, като трябва да благодарят и на своя вратар Джордан Пикфорд.

По този начин Евертън вече има 32 точки и остава в зоната на изпадащите, но вече е само на две точки зад Бърнли и Лийдс Юнайтед, които са изиграли мач повече. Челси заема трета позиция в класирането с актив от 66 точки, шест повече от петия Арсенал.

В другия мач от следобеда Тотнъм победи Лестър Сити с 3:1 у дома и измести "артилеристите" от четвъртата позиция. Хари Кейн отбеляза един гол за победата на "шпорите", а Хюн Мин Сон добави два, като Тотнъм излезе с една точка пред Арсенал, но тимът на Микел Артета е изиграл мач по-малко. Лестър е на 11-то място с 42 точки. /БГНЕС