Енрике официално се завърна начело на Испания

Луис Енрике бе сполетян от семейна трагедия в края на август.

Испанската футболна федерация потвърди, че Луис Енрике се завръща начело на националния отбор, заменяйки на поста досегашния селекционер Роберт Морено. За рокадата се заговори още вчера, след като Морено напусна с насълзени очи стадион "Уанда Метрополитано" в Мадрид след победата над Румъния с 5:0 в последната квалификация за Евро 2020. След двубоя Морено отказа да говори пред медиите, а на пресконференция днес президентът на Федерацията Луис Рубиалес заяви, че Енрике ще води отбора на Европейското първенство.

Бившият наставник на Барселона пое Испания след края на Световното първенство в Русия миналото лято, но през юни пусна поста, тъй като 9-годишната му дъщеря Шана се бореше с рак на костите, а в края на август момичето почина. Начело на националния отбор застана заместникът на Енрике - Роберт Морено, който довърши започнатото в квалификацията и класира тима за финалите на Евро 2020, записвайки успех в четири от шестте последвали мача.

"Всички бяха наясно, че вратите за Луис Енрике винаги са отворени, ако пожелае да се върне. Той ще продължи да води тима до Световното първенство в Катар през 2022", заяви Рубиалес.

Според информациите Морено е разочарован от решението на Федерацията да не уважи подписания договор между двете страни, чиято продължителност бе до края на Европейското първенство следващото лято, и все още не е ясно дали ще се съгласи да заеме предишната си позиция на асистент на Енрике. /БГНЕС