Елена Йончева: „Визия за България” и „Визия за Европа” предлагат радикална промяна, за да живеем достойно

„12 години сме в ЕС, не можем да достигнем онази Европа, за която всички мечтаем. Всички български граждани искаме социална справедливост, достойни заплати и пенсии. Въпреки това, Борисов ни постави не само в ъгъла на ЕС, но и ни вади от него”. Това заяви водачът на листата на „БСП за България” Елена Йончева пред жители на Добрич.

Елена Йончева се срещна с избиратели в Добрич

Тя добави, че затова БСП води тази битка, която е не само за Европа, но и за България. „Затова, заедно с жители на всички градове и села у нас, създадохме „Визия за България” и „Визия за Европа”. Тези два документа съдържат идеите на левицата за радикална промяна във всички сфери у нас, за да не бъдем първи във всички негативни класации в Европа и да живеем достойно. За да започнем изпълнението им, отново ни е нужна подкрепата на всички българи с №18 в бюлетината”, каза още Йончева.

Пред жителите на Добрич Елена Йончева коментира, че концесията на летище „София” най-вероятно ще бъде дадена на турска фирма. „Борисов се превръща в брокер на Ердоган, а България е превърната във вилает”, категорична бе тя. Йончева, каза още, че летището в столицата, не само е най-голямото у нас, но и е вратата към Европа и е част не само от националната ни сигурност, но и от европейската. „Летище „София” е печелившо, в последните години приходите му се увеличават с 20% и стигат до 168 млн. лв. Печалбата на летището е почти 13 млн. лв. годишно. Защо е нужно печелившо предприятие да се дава на концесия, европейско ли е да дадеш летището си на концесия на друга държава?”, попита Йончева. Тя добави, че днес кранчето на газта се държи от Турция, защото Борисов е спрял „Южен поток”, а сега искат да ѝ дадат и българското летище.

„След като управляващите започват с увеличението на цената на промишления ток, вероятно в следващите месеци ще увеличат и битовия. Днес представители на бизнеса заявиха, че НЕК, държавата с тази си политика, действа като организирана престъпна група”, коментира още Елена Йончева. Тя обяви, че веднага след празниците – на 7-ми май българските предприятия са накарани да плащат най-скъпия ток в Европа – 84 евро на мегават, за сравнение- в Чехия и Унгария цената е 40 евро. „Защо са го направили? За да си поделят един малък кръг от хора едни милиони за сметка на всички нас”, категорична бе Йончева. Тя припомни, че Държавният департамент на САЩ казва, че най-голямата корупция в България е в енергетиката и големите инфраструктурни проекти. „Корупция има на всички нива в държавата и от страната ни всяка година се източват милиарди”, заяви Елена Йончева. /БГНЕС