Едмонд Назарян: Другата година влизам при мъжете

Другата година влизам при мъжете. Това заяви защититилият европейската си титла в категория до 51 кг Едмонд Назарян, предаде репортер на БГНЕС. Младата надежда в борбата изрази увереност, че ще влезе при мъжете догодина, като сподели и уроците, които е научил през годините, за да достигне до върха при кадетите.

Едмонд Назарян бе награден за европейската си титла при кадетите в категория до 51 кг в Румъния.

„Разбира се, баща ми постоянно говори вкъщи за борба и аз винаги се концентрирам, всичко давам от себе си, за да постигна големите си мечти. Просто слушам големите какво ми казват, професионалните борци и спортисти – гледам как те спазват режим, как тренират и всичко, което гледам, го правя и ми се получава. Мъжете са по-опитни, като ги излъжеш в тренировки и това да ти дава допълнително самочувствие и опит“, започна той. „Другата година влизам при мъжете, надявам се на да участвам на Европейско, на Световно – първо ще започна от категория до 55 кг. За Олимпиадата ще видим, ако кача още девет килограма, ще участвам. В момента съм 54, но по принцип не трябва да качвам постоянно кила, а да свалям, за да съм „гладен хищник“ на тепиха – бъдещето ще покаже в коя категория ще се състезавам“, завърши европейският шампион от Румъния за кадети.

Армен Назарян също бе награден от отличен от "Литекс Комерс" при треньорите.

Баща му, олимпийският шампион от Сидни 2000 Армен Назарян, сподели какво очаква от Световното първенство и накъде ще се развие според него сина му Едмонд. „Значи, нашите цели са на първо време направим физическа подготовка в Белмекен, да се подготвим за Световното максимално добре и да вземем квоти – имаме шест квоти от всяка категория, надявам се момчетата да са здрави и да се представят достойно – очакваме квоти от трима борци - 60 кг Иво Ангелов, 77 кг Даниел Александров, 97 кг Кирил Милов – за другите ще мислим кои да пратим, защото конкуренцията е жестока“, започна той. „Ние сега се виждаме при кадетите, догодина става на 18, ще има много добро представяне при юноши и при мъжете. Да не бързаме, за него има друг цикъл, той има цел да ме надмине. Има какво да учиш в борбата, разбира се, мисля че Едмонд прави всички хватки и от това, комбинирано, се събират най-добрите качества. Чака го светло бъдеще“, завърши четирикратният европейски шампион за България. /БГНЕС