Едмонд Назарян: Следващите цели са световна и олимпийска титла

"Супер съм, изпълнихме и тази цел - европейски шампион за юноши до 20 години. Сега предстоят други задачи - световна и олимпийска титла", обяви Едмонд Назарян при завръщането си в България от първенството на Стария континент за юноши в Рим, предаде репортер на БГНЕС. Той триумфира в категория до 63 кг.

"На самото състезание си личи колко си подготвен. Резултатът, който постигнах, показва, че сме се справили добре. Сега трябва по същия начин да се готвим за следващите турнири. Усеща се респект от страна на съперниците към мен. Но това няма значение, аз винаги трябва да показвам моята борба, защото ако разчитам на това, може да се объркат нещата", сподели още синът на легендарния Армен Назарян.

Еди се завърна с полет през Белград, където тази година ще се проведе Световното за мъже. "Ако и там вдигна знамето на България, ще се радвам много. Ще дам всичко от себе си, дано да се получат нещата. Само да сме здрави, Дай Боже", продължи Назарян-младши.

"Има леки контузии, те се натрупват с времето и след състезанието, когато се отпуснеш психически, започва да боли. Но и те са преодолими, трябва почивка", призна Едмонд.

"За сътезанията при мъжете е нужна различна подготовка. На световното ще има и азиатски съперници, които са дружга школа. Избрали сме този път. Сега руските борци ги нямаше, но не само те са силни.", каза още той.

"Отпразнувахме успеха с треньора ми - Емил Иванов, който има рожден ден ми и с отбора. Това беше подарък за него. Зарадвах го със златото. Искам да благодаря за неговите усилия. С неговата помощ ще стигнем най-добрите резултати. Баща ми беше в трибуните и гледаше. За мен е по-добре той да е там, защото има много напрежение, други емоции, които малко пречат. Мисля че е по-добре той да гледа отстрани. Баща ми е много емоционален, но умее да ми дава нуждана енергия в определени моменти, винаги чувам неговия глас в залата.... Искам да благодаря на треньорите в националния отбор – Юлиян Георгиев, Тарек Абделслам, на спонсорите – фамилия Ганчеви, които ни създават идеални условия за подготовка“, завърши Едмонд Назарян /БГНЕС