Един убит и петима ранени при нападение в Тел Авив

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху мобилизира полицейските и армейските сили късно в петък, след като един човек беше убит, а петима души бяха ранени при нападение с кола в центъра на Тел Авив.


В изявление на службата за спешна помощ "Маген Давид Адом" се казва, че един мъж на възраст около 30 години е обявен за мъртъв, а други петима са откарани в болница със средни телесни повреди след нападението.

"Всички жертви са туристи", допълни службата, без да предостави подробности за националността им.

Трима от тях, сред които и 17-годишен младеж, са по-сериозно ранени, а двама са с леки наранявания, допълват от спасителната служба.

Междувременно говорител на полицията заяви пред АФП, че "терористът е неутрализиран, това е терористично нападение срещу цивилни, нападение с автомобил таран".

Нетаняху нареди мобилизирането на полицейските и армейските резерви след нападението, се казва в изявление на неговата канцелария.

По-рано в петък две британско-израелски сестри на 16 и 20 години бяха убити, а майка им - тежко ранена при стрелба в окупирания Западен бряг.

Нападенията бяха извършени часове след като Израел бомбардира Ливан след ракетен обстрел оттам, за който армията обвини палестински бойци.

Насилието се случва на фона на нарастване на напрежението по време на еврейските, мюсюлманските и християнските религиозни празници.

То последва щурма на джамията "Ал-Акса" в Йерусалим, третото най-свято място в исляма, извършен рано в сряда от израелската полиция за борба с безредиците./БГНЕС