Джордан за Уудс: Най-великото завръщане в историята на спорта

Майкъл Джордан определи завръщането на Тайгър Уудс, който триумфира за пети път на Мастърса, като „най-великото“ и добави, че се е обадил лично на иконата в голфа, за да му честити успеха в Огъста. „За мен, това е най-великото завръщане в историята на спорта“, заяви легендата на Чикаго Булс за The Athletic.

Легендата на Чикаго Булс Майкъл Джордан бе сред зрителите на Райдър Къп през 2012.

„Никога не съм си мислел, че той ще се завърне физически. Самият той не го мислеше. Но го направи. Никой не очакваше той да се завърне по този начин. Той вероятно е единственият, който вярваше, че може да се завърне. За мен, това е огромно постижение – нещо невероятно“, добави още Джордан. Уудс прекъсна 11-годишна суша без Мейджър с великолепно представяне в най-престижната голф надпревара. На 43 години, Уудс изостава само от легендата Джак Никлаус, който на 46 триумфира за последно с Мастърса през 1986. Уудс има 15 Мейджъра и е на три от рекордьора за всички времена Никлаус, който е с 18. Само преди две години болките в гърба бяха толкова сериозни, че американецът си помисли, че може да не играе никога повече голф, камо ли да спечели нов Мейджър. „Психически, винаги мислиш, че може да спечелиш. Но невинаги може да отговориш на това, с което трябва да се справя тялото ти“, каза бившата звезда от НБА за Уудс.

„Сигурен съм, че той е изпитвал съмнения относно това дали ще може да се завърне и е положил неимоверно много усилия, за да го стори. Но той прие предизвикателството, промени стила си на игра и своя поглед върху нещата, до известна степен. Той се справи и емоционално, очевидно е, че вярваше в себе си. Но докато не започнеш да работиш наистина сериозно, ситуацията е трудна. Мисля, че той преодоля тежките моменти и сега е изпълнен с увереност. Смятам, че той ще спечели още големи титли. Трудно е психически, наистина. И после мислиш за физическите изпитания. Никой не знае на какво е способен Тайгър след този огромен успех“, завърши Джордан. /БГНЕС

Категории: