Джонсън триумфира на Мастърс за втора мейджър титла

Световният номер 1 в голфа Дъстин Джонсън спечели втора мейджър титла в кариерата си, след като спечели Мастърса в Огъста с най-добър резултат в цялата история на престижната надпревара.

Миналогодишният шампион Тайгър Уудс облече легендарното зелено сако на новия победител.

36-годишният американец имаше преднина от четири удара преди последния ден на състезанието, която се стопи до само един удар след първите пет дупки, но след това той стабилизира играта си и спечели с комфортна преднина от пет удара, за да облече легендарното зелено сако за първи път. Ди Джей постигна това с впечатляващ рекорд, завършвайки на цели 20 удара под пара, подобрявайки най-доброто досегашно постижение на Джордан Спийт и Тайгър Уудс от -16.

Второто място в Мастърс си поделиха австралиецът Камерън Смит и Сунджай Им от Южна Корея, а от европейците най-добре се представи Рори Макилрой, който завърши на пета позиция с 11 под пара.

Последният ден на Мастърса в Огъста ще се запомни и с най-лошата дупка в цялата кариера на миналогодишния шампион Тайгър Уудс. Носителят на 15 мейджър титли и петкратен победител в Мастърс катастрофира на 12-та дупка (пар 3) и имаше нужда от цели десет удара, за да я преодолее, след като на три пъти прати топката във водата. По този начин за първи път в кариерата си Уудс има нужда от двуцифрен брой удари, за да завърши дупка от общо 23 789 случая. Американецът все пак показа характер и записа пет бърдита в следващите шест дупки, за да завърши на 38-ма позиция с един удар под пара, преди да предаде официално зеленото сако на Джонсън.

Победителят Дъстин Джонсън си осигури и малко над 2 милиона долара от наградния фонд. /БГНЕС