Джокович записа победа номер 1000 в Тура

Световният номер 1 Новак Джокович постигна юбилейната си победа номер 1000 на корта, след като надви норвежеца Каспер Рууд с 6-4, 6-3 и се класира за финала на Мастърса в Рим. Джокович, който все още търси първа титла за 2022-ра година, доминираше срещу Рууд и спечели двубоя за час и 42 минути, за да се класира за 12-ия си финал във Вечния град.

"Гледах как Роджър и Рафа достигат това число в последните години и чаках с нетърпение и аз да го направя. Чувствам се привилегирован да постигна толкова много победи в Тура. Мина доста време, откакто спечелих първия си мач. Надявам се да продължавам и да постигна още много", сподели сърбина, който получи от организаторите торта с надпис "1000". "Мисля, че играх много добре. Започнах фантастично, поведох с 4-0, след което нивото ми леко падна. Важното беше, че затворих първия сет", допълни Джокера, който се присъедини към Джими Конърс, Роджър Федерер, Иван Лендъл и Рафаел Надал в клуб 1000.

Днес Джокович ще се изправи срещу Стефанос Циципас в опит да спечели титлата в Рим за шести път в кариерата си. Вчера Циципас победи Александър Зверев с 4-6, 6-3, 6-3. Финалният мач започва в 17:00 часа българско време.

При жените за титлата ще спорят намиращата се в невероятна форма Ига Швьонтек и тунизийката Онс Жабур. Двубоят стартира в 14:00 часа. /БГНЕС