Джокович удари Рууд за шеста титла от Финалите на ATP

Новак Джокович ликува с титлата от заключителния Мастърс на осемте най-добри, който за втора поредна година се проведе в италианския град Торино. Сърбинът надви Каспер Рууд със 7-5, 6-3 във финалния сблъсък, който продължи около един час и 35 минути.

Новак Джокович изравни Роджър Федерер по трофеи от заключителния Мастърс на осемте най-добри.

Бившият номер 1 в света и норвежецът изиграха равностоен първи сет. Джокера имаше три точки за пробив, преди да нанесе своя удар точно преди частта да навлезе в тайбрек. Във втората той заигра на по-високи обороти и осъществи брейк в четвъртия гейм, а оттам до края на мача не допусна колебания и грабна шестата си титла от Финалите на ATP.

Джокович, който стигна до трофея без загуба, завърши с девет аса и нито една двойна грешка. Той не успя да спечели само шест точки на първи сервис и пет на втори в целия двубой. Ноле направи две непредизвикани повече от Рууд - 33 на 31, но при уинърите имаше категорично предимство - 31 на 17.

За сръбския тенисист това е шеста титла от заключителния турнир на осемте най-добри, с което той изравни прекратилия наскоро кариерата си Роджър Федерер. Джокович спечели първа титла от надпреварата от 2015-а насам, когато надви Федерер. За Рууд това бе дебютно участие на финал, но той отново не успя да се противопостави на Ноле, губейки и четвъртия си мач срещу него, без да запише сет на сметката си. /БГНЕС