Джокович стартира с убедителен успех над Монфис в Мадрид

Новак Джокович се класира за осминафиналите на силния тенис турнир от сериите Мастърс 1000 в Мадрид, след като надигра категорично Гаел Монфис с 6-3, 6-2 в среща, продължила около час и половина.

Гаел Монфис (л) и Новак Джокович (д).

Мачът бе прекъснат при 2-2 в първия сет, но при подновяването световният номер 1 не остави съмнения в превъзходството си и записа чист успех над френския ветеран. Сърбинът, който е трикратен шампион от надпреварата в испанската столица, нанесе своя удар в откриващата част в шестия гейм – преди това играта бе равностойна, като бе прекъсната заради дъжд. След подновяването Джокера първо си взе сервис гейма, а след това проби Монфис и пое контрола върху събитията на корта.

Във втората част номер 1 в ранглистата направи два пробива, като френският му опонент стигна до две точки за пробив в осмия гейм, но не успя да се завърне в двубоя и така Джокович намери място сред 1/8-финалите в съревнованието. Той спечели 70% от точките на първи сервис, а ключово се оказа, че спаси и петте възможности за пробив пред Монфис.

В спор за място на четвъртфиналите Ноле ще играе с един измежду играещия с „уайлд кард“ Анди Мъри и 14-ия в схемата Денис Шаповалов. /БГНЕС