Джокович се измъчи с нидерландец, но продължава напред в Париж

Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на силния тенис турнир от сериите Мастърс 1000 в Париж, след като надви трудно Талон Грикспор от Нидерландия след обрат с 4-6, 7-6 (2), 6-4. Световният номер 1 имаше нужда от два часа и 40 минути, за да пречупи съпротивата на съперника.


Срещата започна добре за Джокера, който осъществи пробив в първия сервис гейм на опонента за аванс от 3-0. От 4-1 обаче в своя полза, сърбинът допусна неочакван спад и загуби следващите пет гейма, а с това и откриващия сет. Във втория и двамата отразиха по три точки за пробив, като закономерно се стигна до тайбрек, в който Ноле бе солиден и изравни частите след 7-2 точки. В решителния трети сет Джокович първи стигна до пробив, но Грикспор не се отказа и го върна. В последните два гейма от двубоя обаче той така и не се добра до точка и се прости с участието си в надпреварата.

Нидерландецът може да съжалява, защото направи повече асове и по-малко двойни грешки от шесткратния шампион, както и повече уинъри – 43 на 30, и една непредизвикана грешка по-малко – 14 срещу 15. И двамата тенисисти направиха по три пробива, но в крайна сметка Джокович се измъкна през иглени уши за място сред последните осем.

Там в повторение на финала от миналата година го чака действащият шампион Холгер Руне. Шестият поставен в схемата датчанин надигра убедително Даниел Алтмайер от Германия с 6-3, 6-3. Любопитно е, че Руне води с 2-1 в преките сблъсъци с Джокович, печелейки последните им два мача на Мастърсите в Париж и Рим. /БГНЕС