Джокович преодоля с лекота Хуркач на старта в Париж

Световният номер 1 Новак Джокович започна по безапелационен начин участието си на Ролан Гарос, справяйки се без особени проблеми със съпротивата на поляка Хуберт Хуркач в три сета – в отделните части 6-4, 6-2, 6-2.

Джокович нямаше никакви проблеми в първия си мач на Ролан Гарос и се изправя срещу "щастлив-губещ" във втори кръг.

Сърбинът спечели откриващата част след един-единствен пробив в подаването на младия си съперник, като поведе с 2:0 в резултата след по-малко от половин час във втория сет. В третия картината се повтори и така Джокович стартира успешно кампанията си във френската столица. 22-годишният Хуркач, който постигна три победи над тенисисти от топ 10 през сезона, нямаше отговор за силната игра на шампиона от 2016, който си осигури среща с „щастливия-губещ“ от Швейцария Хенри Лааксонен.

За втория кръг се класираха още шампионът от 2015 Стан Вавринка, който надигра Джоузеф Ковалик в четири сета – 6-1, 6-7 (3), 6-2, 6-3 и 13-тия в схемата Борна Чорич, който преодоля словенеца Аляж Бедене в четири сета – 6-1, 6-7 (4), 6-4, 6-4. Напред продължават още и френският ветеран Жил Симон, както и намиращият се в отлична форма от началото на сезона на червено Гуидо Пея от Аржентина. /БГНЕС