Джокович преодоля Вавринка за 16-и пореден четвъртфинал в Рим

Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на силния тенис турнир от сериите Мастърс 1000 в Рим за 16-а пореден път, след като елиминира Стан Вавринка с категоричното 6-2, 6-2 за около един час и 15 минути игра.

Световният номер 1 започна с пробив още в първия сервис гейм на швейцареца, а до края на откриващата част реализира и втори, след което сервира успешно, за да поведе в сетовете. Вторият стартира идентично на първия – брейк в откриващото подаване на Вавринка, преди преднината на Джокера да нарасне на два пробива след нов в петия гейм.

Новак Джокович.

Трикратният шампион в турнирите от Големия шлем върна един от брейковете, но допусна моментално трети такъв, а оттам-насетне нямаше сили за повече и закономерно отстъпи от петкратния шампион в италианската столица. Джокович вкара 75% първи сервис в мача и спечели същия процент точки на първо подаване, като отрази три от четирите възможности за пробив пред съперника.

Ноле спечели 26-ия сблъсък между двамата, като статистиката сочи 20 победи за сърбина срещу шест на швейцареца – срещата им в Рим бе и първа от 2019-а насам, когато Вавринка се поздрави с успеха на осминафиналите на Ю Ес Оупън след аванс от два сета и отказ на световния номер 1. В спор за място на полуфиналите в италианската столица Джокович ще играе с канадеца Феликс Оже-Алиасим. Осмият в схемата елиминира американеца Маркос Хирон в два сета.

Яник Синер ще бъде съперник на Стефанос Циципас в друг ясен четвъртфинал след победата си над Филип Краинович, а Кристиан Гарин отстрани Марин Чилич и си гарантира сблъсък с Александър Зверев в последните осем на надпреварата. /БГНЕС