Джокович и Зверев си уредиха среща на полуфиналите в Синсинати

Световният номер 2 Новак Джокович се класира за полуфиналите на турнира от сериите Мастърс в Синсинати, след като победи американеца Тейлър Фриц с 6-0, 6-4. Джокович, за когото това е първо участие след Уимбълдън, доминираше изцяло в първия сет, след което изостана с 2-4 във втората част, но взе четири поредни гейма, за да стигне до успеха след точно един час игра.

"Успях да започна много силно, почти перфектен първи сет. След това започнах слабо във втората част, но от 2-4 изиграх четири солидни гейма. Като цяло много силно представяне", коментира сърбинът след двубоя. За място на финала той ще спори с Александър Зверев от Германия, който победи французина Адриан Манарино с 6-2, 6-3.

В горната част на схемата лидерът в световната ранглиста Карлос Алкарас обърна квалификанта Макс Пърсел от Австралия за крайното 4-6, 6-3, 6-4. За испанеца предстои сблъсък с Хуберт Хуркач от Полша, който сложи край на похода на щастливия губещ Алексей Попирин след 6-1, 7-6(8).

Ако Алкарас победи Хуркач и се класира за финала, той ще си осигури оставане на първото място в ранглистата. При загуба на испанеца и триумф на Джокович в Синсинати, то Джокера ще стане номер 1. /БГНЕС