Джокович и Надал разбраха съперниците си в Рим

Новак Джокович и Рафаел Надал научиха имената на съперниците си на старта в Мастърса от сериите 1000 в италианската столица Рим.

Фриц е първото препятствие пред Джокович в Рим.

Световният номер 1 и действащ шампион ще се изправи срещу американеца Тейлър Фриц, който надви в два сета Даниел Еванс от Великобритания с 6-3, 6-2. По този начин Фриц възпрепятства евентуалния двубой между Джокера и Еванс, в който сърбинът щеше да търси реванш за поражението си от британеца в Монте Карло. Джокович и Фриц имат три мач помежду си, като и трите завършват с успех за номер 1 в света.

За последно той надигра американеца в пет сета на първия за годината турнир от Големия шлем в Австралия. При успех над Фриц Ноле може да се изправи срещу първата ни ракета Григор Димитров, който стартира утре срещу испанеца Алехандро Давидович Фокина, а след това ще играе с победителя от Роберто Карбайес Баена и Камерън Нори.

Вторият в схемата и деветкратен шампион в Рим Надал ще спори за място в трети кръг с представителя на домакините Яник Синер. Младият талант елиминира французина Юго Умбер след успех с 6-2, 6-4. Надал и Синер имат един мач помежду си, като победител в него излезе испанецът – четвъртфинал на Ролан Гарос 2020. Матадорът може да се изправи срещу канадеца Денис Шаповалов на осминафиналите, а в последните осем на турнира го чака евентуална нова среща с Александър Зверев.

Синер ще бъде първият съперник на Надал по пътя към десета титла в Рим.

Германецът, който триумфира за втори път в кариерата си на Мастърса в Мадрид миналия уикенд, надви Надал в два сета в четвъртфиналите на домашния му турнир. Напред в Рим, освен Фриц и Синер, продължиха още Мартон Фучович, Стефано Травалия, Аслан Карацев, Кей Нишикори и Федерико Делбонис, който поднесе изненадата, отстранявайки Карен Хачанов от Русия. /БГНЕС