Джо Байдън води с 8% пред Тръмп

Американските граждани се притесняват от настоящата ситуация с коронавируса в САЩ, затова предпочитат кандидата за президент Джо Байдън, вярвайки, че настоящият държавен глава Доналд Тръмп не е успял да се справи с епидемията. Това става ясно от резултатите от телефонно проучване, проведено от „Фокс нюз“ от 12 до 15 юли.

Според анкетата сред регистрираните избиратели, предимството на Байдън е с осем пункта по-високо от това на Тръмп – 49%, докато 41% от анкетираните са били за Тръмп. Въпреки това и двамата кандидати за президент на страната не преодоляват 50-процентовата бариера, а 10% от анкетираните са казали, че не могат да изберат между двамата, или подкрепят друг кандидат. Прави впечатление, че Тръмп е с 5% по-популярен сред мъжете, а Байдън е предпочитан от 19% повече жени. Говорейки за такива качества на бъдещия президент като интелигентност, интелект и здрав разум, по-малко от половината американци отбелязват, че настоящият лидер Доналд Тръмп ги притежава. По всеки от тези показатели Байдън превъзхожда действащия държавен глава.

По качеството "състрадание", пропастта между двамата е най-голяма. 56% от избирателите смятат, че Байдън го има, докато едва 36% от анкетираните са казали, че Тръмп притежава това качество. Като цяло броят на тези, които са уверени в преизбирането на Тръмп, е спаднала от 56 на 45%. По-рано президентът на САЩ Доналд Тръмп прогнозира унищожаването на страната, ако бившият вицепрезидент Джо Байдън спечели изборите през ноември 2020 г. Според него „радикалните леви демократи, които изцяло контролират Байдън, ще унищожат страната ни, както я познаваме“. Изборите на 46-ия президент на САЩ са насрочени за 3 ноември 2020 г. /БГНЕС