Двойна победа за САЩ в монобоба в Пекин

САЩ постигна двойна победа в женски бобслей на сингъл (монобоб) на Зимните олимпийски игри в Пекин. Дисциплината дебютира на Олимпиадата в китайската столица, като титлата спечели Кайли Хъмфрис с общо време 4 минути, 19.27 секунди.

Кайли Хъмфрис

36-годишната Хъмфрис доминираше в надпреварата, като даде най-добро време в първите си три спускания и трети резултат в последното. След силно последно спускане на второ място завърши друга американка - Илейна Майърс Тейлър (+1.54 секунди), а на почетната стълбичка се качи и Кристин де Брюин от Канада (+1.76).

За Хъмфрис това е трета олимпийска титла след златните медали на двойки във Ванкувър 2010 и Сочи 2014, като тя има и бронзов медал от ПьонгЧанг.

Габриела Пападакис и Гийом Сизерон спечелиха титлата в танцовите двойки на фигурното пързаляне

На ледената пързалка Габриела Пападакис и Гийом Сизерон триумфираха със златните медали в танцовите двойки. Французите, които имат сребърни медали от ПьонгЧанг 2018, дадоха най-добър резултат както в ритмичната, така и във волната програма за общ резултат 226.98 точки, като оставиха на повече от шест точки зад себе си руския дует Виктория Синицина и Никита Кацалапов. Бронзовите медали спечелиха американците Мадисън Хъбъл и Закари Донъхю. /БГНЕС