Дрогба: Ейбрахам се учеше от играчи като мен, докато бях в Челси

Дидие Дрогба разкри, че Тами Ейбрахам се е учел от него по време на престоя му на „Стамфорд Бридж“ и похвали нападателя за силното начало на сезона във Висшата лига.

Ейбрахам има седем гола от началото на сезона във Висшата лига, а в неделя за него и Челси предстои двубой с лидера в класирането Ливърпул, който все още не е загубил точка през кампанията.

Ейбрахам има седем гола в пет срещи от старта на Премиършип, като мениджърът на Челси настоя, че английският национал до 21 г. щеше да получи своя шанс в първия тим на „сините“ независимо от трансферното ембарго на клуба. 21-годишният футболист е продукт на школата на лондончани и Дрогба, който отбеляза 164 гола в 381 мача във всички турнири, сподели, че Ейбрахам се е учел от играчите в първия отбор, докато е прогресирал в академията на клуба. „Да, познавам Ейбрахам от доста време. Имаше деца като него, които идваха на тренировките на мъжете, наблюдаваха ги и според мен се учеха от нас. Така че това не е изненада, защото и аз тренирах с по-големите, когато имах занимания с резервния тим. Това бяха моменти, в които предавахме от знанията си за играта, уменията и те се учеха изключително бързо, така че не съм изненадан от това, което виждам от Ейбрахам“, коментира легендата на Челси. Съотборниците на Ейбрахам – Мейсън Маунт и Фикайо Томори играха заедно под наем в Дарби Каунти, когато Лампард бе начело на „овните“ през сезон 2018/19. Дуото изигра общо 817 минути и отбеляза четири гола във всички турнири за Челси до момента през кампанията. Дрогба вярва, че налагането на млади футболисти от страна на Лампард ще доведе Челси до успехи рано или късно. https://twitter.com/iChelseaApp/status/1174963727818317824 „Мисля, че Лампард е фокусиран върху Челси и се случва така, че той трябва да разчита на млади играчи, да им дава шанс сред титулярите. Като бивш играч на клуба, това помага много, защото сега виждаме тези деца, когато ние тренирахме. Трябва да им се даде шанс, а когато те го получат, виждаме, че се справят повече от добре. Те се отблагодаряват за гласуваното доверие до тук – разбира се, ще има и трудни моменти като мачове в Шампионска лига, където им е нужен опит, но не съм притеснен. Щастлив съм от работата, която Франк върши до момента. И феновете, и хората, които разбират от футбол, знаят за какво говоря“, завърши Дрогба. /БГНЕС