Илхан Кючюк: ДПС има всички шансове да реализира мандат от София

Пълна зала с повече от 150 младежи присъстваха на дискусия с лидера на европейските либерали Илхан Кючюк и водача на листата в 23 МИР София – Валентин Тончев. Събитието се проведе в Студентски град, а интересът към него бе доказателство, че потенциалът на ДПС – София се разраства с всеки изминал ден.

Евродепутатът Илхан Кючюк бе пристигнал специално, за да подкрепи дългогодишния си колега в Европейския парламент Валентин Тончев, съобщиха от пресцентъра на партията.

„В България войната между институциите трябва да се прекрати, защото така кризите все повече ще се задълбочават. Ето защо смятам, че ролята на ДПС в този парламент ще е много голяма. С годините доказахме, че ДПС може да реализира мандати не само в малките градове, а и в областните. Софийската листа на ДПС на тези избори изпъква с последователност, експертиза и стабилност.“, каза Илхан Кючюк пред аудиторията.

Той добави още, че с водача на листата Валентин Тончев се познават от дълги години, заедно са работили рамо до рамо в младежката организация, а след това и в Европейския парламент и насърчи младежите да гласуват доверието си на един изявен и доказал се външнополитически експерт.

Водачът на листата благодари на всички присъстващи за интереса и заяви:

„Пълната зала, която виждам днес е доказателство, че ДПС е най-подготвената, модерната и визионерска партия в България, която има решенията и програмата за развитие на България. Сигурин съм, че в неделя всички заедно ще покажем, че ДПС вече присъства и в столицата и може да задава както дневния ред в София, така и в останалата част от България.“

Събитието продължи с дискусия с публиката по важни въпроси като инфлацията, съставянето на редовен кабинет, приоритетите на България - Еврозоната и Шенген.

На събитието присъстваха редица изявени и опитни политици от Движението за права и свободи – доц. д-р Нигяр Джафер, Сабрие Сапунджива, Метин Казак, Радослав Ревански, Салиха Емин и др./БГНЕС