Дортмунд потвърди трансфера на Санчо в Юнайтед

Манчестър Юнайтед е постигнал договорка на стойност 73 млн. паунда за привличането на Джейдън Санчо от Борусия Дортмунд, потвърдиха от клуба в Бундеслигата.

Крилото е договорило личните си условия с „червените дяволи“, като ще мине медицински прегледи след края на Евро 2020, когато се очаква и сделката да бъде потвърдена. „Играчът Джейдън Санчо ще премине от Борусия Дортмунд в Манчестър Юнайтед“, се казва в изявлението.

„Клубът и играчът постигнаха договорка днес. Ако трансферът бъде реализиран, Манчестър Юнайтед ще плати на Борусия Дортмунд трансферната сума от 85 млн. евро. Детайлите по договора сега трябва да бъдат координирани и документирани. Формалното процедиране на трансфера е обект на успешно преминаване на всички медицински тестове“.

Договорът на Санчо с Дортмунд е до 2023 година и клубът не иска да рискува той да навлезе в последната година от контракта си. Крилото изгря на световната сцена след трансфера си от Манчестър Сити през 2017 година, когато бе едва 17-годишен. Той се утвърди като ключов играч за „жълто-черните“ и има 50 гола в 137 мача за германския клуб във всички турнири. /БГНЕС