Донев: Гласувах за това избирателите и избраните да са от една и съща страна

Гласувах за това днес в България избирателите и избраните да са от една и съща страна, време е за избор, не е време за обещания и агитации. Не е време за прогнози, а да избираме. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев, предаде репортер на БГНЕС.

Апелирам към избирателите да гласуват, не е страшно. Днес избираме тези, които ще ни представляват в 49-ото НС, тези, от които ще зависи да съставят уравнението за управлението на държавата, добави Донев.

Трябва да се гласува, защото трябва да дадем представителство на 49 парламент, трябва да избираме, за да можем да имаме редовно правителство”, каза още Донев. Служебният министър - председател смята, че организацията на изборите е преминала много добре. “Бяха комуникирани всички условия за провеждането на вота с ЦИК, всички решения са взети навреме, виждате, че от началото на изборния ден няма сериозни инциденти- вотът протича спокойно, важно е избирателната активност да бъде по-висока”, подчерта Донев, след което обясни, че откакто е поел властта е готов да предаде щафетата на един редовен кабинет.

Министър- председателят коментира и решението си Николай Милков- външният ни министър, да бъде изпратен като посланик на България в НАТО. “Милков пое поста на външен министър от посланическото си място, което имаше във Франция, така че е съвсем нормално един дипломат от кариерата да продължи своя кариерен път. Това решение на МС показва още веднъж, че Милков е отличен професионалист и поема един много сериозен пост. /БГНЕС

Тагове: