Дончев: Който не е доволен от изборния резултат, да се обърне към съда

Въпреки всичко, ние съхраняваме подкрепата си, което е постижение – ГЕРБ присъства и в централата, и в местната власт. Носим отговорността и сме виновни за всичко. Играха срещу нас, единственото, което ги обединяваше беше, че бяха срещу нас. Никаква политическа хигиена.

Това заяви вицепремиерът и член на Изпълнителна комисия на ПП ГЕРБ Томислав Дончев, предаде репортер на БГНЕС.

Който не е доволен от изборния резултат, да се обърне към съда, категоричен бе Дончев. Той съобщи, че МВР работи по темата за купения вот и се надява да се стигне до край – да се установи кой купува и за кого.

Томислав Дончев съобщи, че там, където резултатите не са такива, каквито в ГЕРБ са очаквали, ще има не само анализ, ще бъдат взети мерки – персонални, структурни.

Тези избори стана неинцидентна мода, а почти норма парламентарни представени партии да се крият зад инициативни комитети. Методиката с инициативните комитети не позволява следване на ясна линия в политическата отговорност. Левицата много бързо забрави, че участваше в изборите във Велинград, Кюстендил, София. не чух някой да е признал загуба, отбеляза Дончев.

Изборите свършиха, няма нужда от повече агитация и пропаганда. Сега е време за работа, посочи още Дончев.

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и областен координатор на партията в София Цветомир Паунов съобщи, че в четвъртък ГЕРБ ще проведе национална среща. Целта е да бъдат анализирани резултатите от приключилите местни избори и ще бъде направен отчет за политическата дейност на партията. На нея ще присъства и председателят, и премиер Бойко Борисов. /БГНЕС