Доминацията на Одермат продължи с триумф в спускането във Венген

Марко Одермат зарадва домакинските привърженици с поредния си успех от началото на сезона в Световната купа по ски-алпийски дисциплини. Носителят на Големия кристален глобус при мъжете продължи доминацията си с победа в спускането във Венген, Швейцария.

Одермат остави зад себе си на почетната стълбичка французина Сиприен Саразен, който в края на миналата година изненада с триумф в спускането в Бормио, и Александър Омод Килде от Норвегия съответно на + 0.58 сек и +0.81 сек.

Топ 10 допълниха още Флориан Шидер и Доминик Парис (Италия), Райън Кокран-Сигъл (САЩ), Матия Касе (Италия), Отмар Щридингер (Австрия), Алекси Пентюро (Франция) и Жюстен Мюризие (Швейцария). Стартът във Венген на няколко пъти беше прекъсван, като петима скиори не съумяха да финишират.

Одермат увеличи преднината си на върха в генералното класиране за Големия кристален глобус, като е с 836 точки - втори е Марко Шварц от Австрия с 464, а трети - Килде, с 380 пункта. В класирането за Малката световна купа в дисциплината спускане Одермат е водач с 276 точки, Саразен е с 230, а Килде има 220 пункта.

Състезанията във Венген продължават утре със супергигантски слалом, а на 13 и 14 януари има ново спускане и слалом, в който ще участва най-добрият ни скиор Алберт Попов. /БГНЕС