Добри Митов: Целта пред ЦСКА винаги е титла и купа

Наставникът на ЦСКА Добромир Митов изтъкна големите амбиции на тима за следващия сезон.

"Целите пред ЦСКА винаги са шампионска титла и Купа на страната, ако може и двете, би било чудесно", обяви наставникът на ЦСКА Добромир Митов преди началото на лятната подготовка на тима за следващия сезон, предаде репортер на БГНЕС.

Митов, който ще води "червените" с помощта на Люпко Петрович и Димитър Пенев, говори преди медиите на стадион "Българска армия" относно предстоящата подготовка на тима. "Искаме да направим един изключително добре окомплектован, боеспособен отбор, да имаме конкуренция на всяка една позиция. С оглед на това са привлечени тези футболисти, те не са случайни, с доказани качества. Въпросът от тук-нататък е да се подготвим добре, да се опознаем, да направим една добра подготовка и да бъдем готови за предизвикателствата, които ни предстоят. Знаете, целите пред ЦСКА винаги са шампионска титла и Купа на страната, ако може и двете, би било чудесно. Надявам се аз и щабът с мен, с подкрепата на всички наши привърженици, да съумеем да ги зарадваме, в края на годината да вдигнем трофей. Изключително е важно за отбор като ЦСКА да вземеш трофей", коментира той.

Митов сподели мнението си за това къде "армейците" са изпуснали титлата през миналия сезон. "Разликата може би беше в двубоя с Лудогорец тук, който трябваше да спечелим. Сега се надявам да сме още по-добри от предходната година, да сме още по-постоянни, да правим по-малко грешки в двубоите и накрая ще видим кой къде ще е в класирането. Мисля, че ще бъдем една идея по-добри в Европа от миналата година. Дай Боже, да имаме шанс и късметът да е с нас. Ние ще бъдем подготвени, ще чакаме предизвикателствата, ще се трудим, ще тренираме и ще видим както ще стане в мачовете", каза треньорът на ЦСКА.

"Виждате, че досега във всяка линия сме взели състезатели. Един треньор е доволен, когато има и широчина, и дълбочина в състава. Аз специално искам да имам това нещо и е редно да го имаме, защото ЦСКА се бори на всички фронтове. Защото в даден момент имаме нужда от помощта на абсолютно всеки състезател, получават се контузии и картони", допълни той.

Митов коментира и как точно работи с Петрович и Пенев. "Работим перфектно с тях двамата, в чудесни отношения сме. Коментираме и анализираме абсолютно всичко, и взимаме решения. Виждате, че това засега ни носи успех, така ще работим и в бъдеще". Ново име в треньорския щаб е Ивайло Станев, който през последните години водеше юношите старша възраст от Академия ЦСКА.

Подготовката на "червените" ще протече в два етапа. Първият лагер стартира от понеделник в Тетевен и ще приключи на 18 юни със спаринг срещу втородивизионния Локомотив (Горна Оряховица). След това тимът ще изкара 14 дни в Австрия, а за там са предвидени 4 контроли - срещу чешкия Прибрам (24 юни), унгарския Ференцварош (27 юни), украинския Шахтьор (30 юни) и Ред Бул Залцбург (4 юли).Отборът ще бъде официално представен с проверка на 6 юли на "Армията". Първата среща за Лига Европа е на 11 юли, а в уикенда на 13 - 14 юли се открива шампионатът на Първа лига.

Първите нови попълнения бяха вече официално обявени. Към днешния момент те са бранителят Петър Занев, офанзивните халфове Диего Фабрини и Денис Давидов, както и шотландският нападател Тони Уот. С тима подготовка започва бранителят Пламен Гълъбов, играл като преотстъпен в Етър, а за лагера в Тетевен ще заминат и младите Митко Митков, Иван Митрев и Петър Петров, които се представиха на ниво във Втора лига с екипа на Литекс. Да се докоснат до професионализма в мъжкия футбол шанс отново ще имат и някои от талантите на червената Академия. Новото име сред тях е на 16-годишният страж Илия Шаламанов.

Досега "армейците" се разделиха с вратарите Данте Стипица и Георги Китанов, бранителя Стивън Перейра и халфовете Никола Колев и Александър Георгиев, чиито договори с клуба изтекоха. Младият страж Слави Петров също ще търси изява и развитие на потенциала си в друг отбор. Във френския Сент Етиен пък се завръща крилото Жоржиньо, който игра цял сезон на "Армията" като преотстъпен. По селекцията продължава да се работи и не е изключено скоро да има още входящи и изходящи трансфери, обявиха от клуба. /БГНЕС