Днес стават ясни последните три отбора на Евро 2024

Тази вечер ще станат ясни имената на последните три тима, които ще участват на Европейското първенство по футбол за мъже в Германия. Шампионатът на Стария континент ще се проведе в периода 14 юни – 14 юли.


От 19:00 часа българско време Грузия се изправя срещу Гърция в Тбилиси. Грузинците се справиха с Люксембург с 2:0 в полуфиналния плейоф, докато южните ни съседи разбиха Казахстан с 5:0. Спечелилият срещата ще отиде в група F на Евро 2024, където са още отборите на Турция, Португалия и Чехия.

В 21:45 Уелс играе с Полша. И двата тима постигнаха категорични победи в полуфиналните си плейофи, отстранявайки съответно Финландия и Естония с по 4:1 и 5:1. Подобно на Грузия, Уелс ще може да разчита на подкрепа от трибуните в Кардиф, а победителят отива в група D, където ще прави компания на Нидерландия, Австрия и Франция.

По същото време Украйна играе с Исландия във Вроцлав. Украинците се промъкнаха през иглени уши, за да стигнат до финалния плейоф, след като разплакаха Босна и Херцеговина с два късни гола за крайното 2:1, докато скандинавците преодоляха Израел с 4:1. Украйна или Исландия ще играе в група Е на Европейското, където са още Белгия, Словакия и Румъния.

Програма за финалните плейофи за Евро 2024:

19:00, Грузия – Гърция

21:45, Уелс – Полша, Украйна – Исландия. /БГНЕС

Категории: