Директорът на СДВР: 1500 души охраняваха протестите срещу БФС

“Когато протестират лидери на футболни агитки и други футболни фенове имаме едно на ум, че може да възникне нарушение на обществения ред от тяхна страна. Имаше провокативни действия обаче срещу полицията и сградите, които са в близост по време на протестите срещу БФС”. Това заяви директорът на СДВР Любомир Николов, предаде репортер на БГНЕС.


Депутатите от временната комисия за установяване на всички факти и обстоятелства свързани с опазването на обществения ред по време на протестите срещу БФС изслушват директора на СДВР Любомир Николов както и главният секретар на МВР Живо Коцев.

“С оглед на ситуацията бяхме определили мероприятието с висока степен на опасност, включихме и затова 1500 души охрана”, поясни директорът на СДВР.

Той припомни, че и протестиращите са давали индикации, че може да се навлезе на футболния терен, за да се дискредитира ръководството на БФС. “В последния момент усетихме и степента на опасност, когато и футболните фенове от двете агитки бяха събрани на едно място”, обясни Любомир Николов.

От директора на СДВР стана ясно, че организаторът е уведомил СО за провеждането на мирен протест срещу БФС. “Ние имахме разговори с организатора, той ни увери, че протестът ще бъде проведен мирно”, обясни Николов. /БГНЕС