Димитров започва с млада американска надежда на "домашния" Мастърс

Григор Димитров ще се изправи срещу талантливия американец Бен Шелтън в първия кръг на турнира от сериите Мастърс в Монте Карло, който ще се проведе следващата седмица. 20-годишният Шелтън изгря на голямата сцена в началото на тази година, когато на Аустрелиън Оупън при едва второто си участие в турнири от Големия шлем записа четири победи в основната схема и достигна четвъртфиналите.


Към момента Шелтън заема 39-то място в световната ранглиста, докато Димитров е номер 26. Българският тенисист, който живее в Монте Карло, традиционно играе силно на "домашния" си турнир, където е записал общо 20 победи и два пъти е достигал полуфиналите и още два пъти четвъртфиналите. През миналия сезон Григор записа четири победи, преди да бъде спрян от Алехандро Давидович Фокина преди финала. Това ще бъде първи мач между Шелтън и Димитров.

При успех българинът ще срещне 12-ия поставен американец Франсис Тиафо или Иржи Лехечка от Чехия във втория кръг. Мастърсът в Монте Карло ще бележи и завръщането на корта на световния номер 1 Новак Джокович, който не бе допуснат до участие в Индиан Уелс и Маями заради липсата на ваксинация срещу Ковид-19. Джокович почива в първия кръг, а във втория ще играе с Брандън Накашима или Макензи Макдоналд. /БГНЕС