Димитров срещу Ван де Зандсхулп не преди 15:30 часа днес

Първата ни ракета Григор Димитров ще се изправи срещу Ботик ван де Зандсхулп във втория кръг на тенис турнира от сериите АТП 500 в Куинс Клъб, Лондон. Двубоят на двамата е втори в програмата на Централния корт и ще започне не преди 15:30 часа българско време.

Нашият тенисист започна отлично сезона си на трева, след като елиминира на старта миналогодишния финалист, номер 3 в схемата и 11-и в света Камерън Нори от Великобритания след обрат в три сета. Григор показа страхотен сервис и характер в ключовите моменти, като не допусна нито един пробив в подаването си. Той е бивш шампион в надпреварата от 2014 и ще играе с намиращия се на седем позиции под него в ранглистата Ван де Зандсхулп в спор за място на четвъртфиналите тази година.

Нидерландският тенисист имаше труден мач в първи кръг срещу 22-годишния квалификант и представител на домакините Пол Джъб, но в крайна сметка пречупи съпротивата на 227-ия в света в три сета. Левичарят изненада света на тениса с достигането си до четвъртфиналите на Ю Ес Оупън миналата година, където отпадна от бъдещия шампион Даниил Медведев. Ван де Зандсхулп и Димитров имат един мач помежду си, спечелен от българина в началото на тази година на подготвителния турнир преди Аустрелиън Оупън в Мелбърн.

При победа над нидерландеца, Григор ще играе с победителя от мача, с който се открива програмата на Централния корт на Куинс Клъб между австралиеца Алекс де Минор и Алехандро Давидович Фокина от Испания. Потенциален негов съперник на полуфиналите е действащият шампион Матео Беретини. Останалите два двубоя от програмата на Централния корт противопоставят участващия с „уайлд кард“ Джак Дрейпър и квалификанта Емил Руусувуори, както и Александър Бублик от Казахстан срещу седмия в схемата Марин Чилич. /БГНЕС