Димитров срещу Пер около 06:00 часа в четвъртък сутрин

Първата ни ракета Григор Димитров ще се изправи срещу Беноа Пер в мач от втори кръг на Откритото първенство на Австралия в четвъртък сутрин.

Григор Димитров.

Двубоят на Димитров и Пер е трети в програмата на Корт 3 и попада в сутрешната сесия, така че се очаква не преди 06:00 часа българско време четвъртък, 20 януари. Двамата тенисисти ще излязат за мача си след края на срещата при дамите между Магда Линет (Полша) и Дария Касаткина (Русия). Първи двубой от програмата на Корт 3 противопоставя 13-ия в схемата Диего Шварцман и участващия с „уайлд кард“ представител на домакините Кристофър О‘Конъл, като мачът им започва в 02:00 часа българско време.

26-ият поставен Димитров започна с успех над чеха Иржи Лехецка в четири сета – 6-4, 4-6, 6-3, 7-5, докато Пер трябваше да играе петсетова битка с бразилеца Тиаго Монтейро. Нашият тенисист достига трети кръг на турнира в седем от последните осем издания, с изключение на 2020, когато губи от американеца Томи Пол в пет сета.

Двамата с Пер имат три мача помежду си, като французинът води с 2-1 победи. Той взе първия сблъсък през 2012, когато двамата играха на Ю Ес Оупън в четири сета, а година по-късно Григор го надви в полуфинал в Стокхолм. Последният им мач е през 2015 в Токио, когато успехът е отново за Пер. При успех над френския тенисист, 30-годишният Димитров ще се изправи срещу победителя от двубоя между аржентинеца Себастиан Баес и четвъртия в света Стефанос Циципас от Гърция. /БГНЕС