Димитров: Ще бъда в добра форма за Ю Ес Оупън

Григор Димитров успокои феновете си, че ще участва на Откритото първенство на САЩ, въпреки че не успя да довърши мача си срещу Доминик Тийм от втория кръг на турнира в Уинстън-Сейлъм. Българският тенисист започна отлично двубоя срещу Тийм и спечели първия сет с 6-0, но във втората част му прилоша и започва да изпитва главозамайване, поради което се отказа от игра.

Проблемите на Григор предизвикаха притеснения, че той няма да бъде в нужното състояние за започващия в понеделник Ю Ес Оупън, но българинът увери своите почитатели, че всичко е наред. "Благодаря на всички за подкрепата и съобщенията след тежкия ден вчера. Определено не исках да си тръгвам по този начин от Северна Каролина, очаквах с нетърпение една невероятна седмица там. Не се чувствах особено добре вчера и във втория сет нещата се влошиха. Днес се възстановявам и ще бъда в добра форма за Ю Ес Оупън. Напред и нагоре", написа Димитров в Инстаграм.

Днес Гришо ще научи своя съперник в първия кръг на Ю Ес Оупън. Жребият за последния за годината турнир от Големия шлем ще се тегли тази вечер, като Димитров най-вероятно ще бъде 18-ти поставен в схемата. /БГНЕС