Димитров се справи лесно с Джере, чака Джокович в трети кръг на Аустрелиън Оупън

Григор Димитров победи Ласло Джере със 6:3, 6:2, 6:0 във втори кръг на Aустрелиън Оупън. Българинът се справи с лекота. Първата ни ракета не бе под напрежение в нито един момент, но и не свали темпото, поради което успя да затвори срещата след малко повече от час и половина на корта.

В следващия кръг бившият №3 ще се изправи срещу Новак Джокович или Енцо Куако. 9-кратния шампион и французинът се изправят един срещу друг малко по-късно днес.

Българинът проби още във втория гейм на мача срещу Джере. При 5:3 Димитров изпусна един сетбол при сервис на Джере, но след това затвори сета на собствен сервис.

Втората част започна с пробив на Григор още в първия гейм. Димитров направи нов брейк за 4:1, а при 5:2 пропусна три сетбола при сервис на Джере. След това Григор спечели сервис гейма си за да поведе с 2:0 сета.

Ситуацията не се промени и в началото на третия сет. Настроението липсваше от играта на Ласло Джере, докато Григор печелеше бързо сервис геймовете си и не позволяваше на съперника да намери ритъма си. Гришо бързо поведе с 3:0 и два пробива. Българинът продължи да доминира и и го победи с 6:0! В заключителната част Григор загуби само четири точки. /БГНЕС