Димитров с успешен старт в Индиан Уелс, Томова загуби от Гарсия

Григор Димитров започна с победа участието си на първия за сезона турнир от Мастърс 1000 сериите в Индиън Уелс (САЩ). Най-добрият български тенисист, поставен под №13 в основната схема, записа двусетов успех над французина Александър Мюлер, в отделните части 7:5, 6:2.


Това беше първи двубой между двамата, а с успеха Димитров си осигури място в третия кръг, където ще срещне друг французин – Адриан Манарино, който нямаше проблеми в двубоя си срещу Томаш Махач – 6:1, 6:2.

Александър Мюлер започна срещата изключително агресивно и успя първи да пробие подаването на съперника си. Това се случи още в третия гейм, след което Мюлер затвърди безпроблемно на 0 за аванс 3:1 гейма. Постепенно Димитров намери начин да се противопостави на вдъхновената игра на французина и на свой ред стигна до точка за връщане на пробива в осмия гейм. Димитров се възползва и изравни за 4:4. Малко по-късно, когато Мюлер сервира за място в тайбрек, Димитров отново превключи на по-висока предавка и поведе с 40:15, стигайки до два последователни сетбола. 27-годишният французин успя да отрази първия, но при втория Димитров записа зрелищен печеливш удар от форхенд по късия диагонал, с който си заслужи аплодисментите на публиката, изпълнила трибуните на четвърти корт - 7:5 след 47 минути игра.

Българинът започна вдъхновена втората част и след ранен пробив поведе с 2:0 гейма, нанасяйки сериозен удар по надеждите на Мюлер за нещо повече от достойно представяне. В самия край на сета Димитров направи още един пробив и си подпечата успеха след час и половина игра.


При жените Виктория Томова отстъпи в три сета пред 20-та поставена Каролин Гарсия (Франция) с 1:6, 6:3, 6:3 в мач от втория кръг. Двубоят на девети корт продължи малко повече от час и половина.

Най-бързо протече първият сет, в който Томова успя само веднъж да вземе подаването си. През втората част българката изоставаше с ранен пробив, който не само успя да навакса, но и да стигне до успех с 6:3, вкарвайки двубоя в пълния му формат. В решаващия сет Гарсия проби за 2:0 гейма и до края на срещата не позволи на Томова да навакса изоставането си. В петък Томова победи на старта представителката на домакините и бивша шампионка от Australian Open София Кенин. С представянето си в Индиън Уелс софиянката заслужи чек за $42 000 и 35 точки за ранглистата на WTA. /БГНЕС