Димитров преодоля и Риндеркнек, стартира срещу Руусувуори в Куинс

Григор Димитров се класира за основната схема на силния тенис турнир от сериите ATP 500 на трева в Куинс Клъб, след като надигра Артур Риндеркнек в два сета - 6-3, 7-5, за близо един час и 25 минути игра.

След като вчера се справи със съпротивата на 91-ия в света Александър Вукич от Австралия, днес първата ни ракета, поставен под номер 2 в квалификациите, започна уверено мача си с представителя на Франция, повеждайки с ранен пробив. До края на откриващата част той не допусна връщане на брейка, като реализира четвъртия си сетбол на собствен сервис. Вторият сет мина под диктовката на сервиращите, като Григор дочака своя миг в 11-ия гейм, когато направи решителен пробив, след който сервира успешно за край на мача.

Димитров отново бе силен на свое подаване, като завърши с 13 аса и една двойна грешка. Той загуби само четири точки на собствен сервис за целия мач, като спаси единствения шанс за брейк пред Риндеркнек, открил се в първия сервис гейм на българина в срещата. И двамата направиха изчистен двубой откъм непредизвикани грешки, като нашият тенисист приключи с 39 уинъра и едва пет непредизвикани, а балансът на французина бе 19-7.

Григор ще играе срещу Емил Руусувуори от Финландия в първия кръг на основната схема в Куинс. Той заменя контузения шампион от последните две години Матео Беретини, който се оттегли поради контузия. Потенциален съперник на българина в четвъртфиналите е поставеният под номер 1 в схемата Карлос Алкарас. Димитров е победител в надпреварата от 2014 година, когато в спора за трофея надви испанския ветеран Фелисиано Лопес в три тайбрека. /БГНЕС