Димитров отпадна още на старта в Стокхолм

Григор Димитров се прости рано-рано с участието си на тенис турнира в Стокхолм, след като загуби от Иржи Лехечка в три сета – 4-6, 6-1, 6-7 (5), за близо два часа и 25 минути игра в шведската столица.

Григор Димитров.

Първата ни ракета трябваше да спасява четири възможности за пробив в петия гейм на откриващия сет, като се справи и взе подаването си. Той обаче се пропука в деветия, като чехът поведе в резултата след оползотворяването на втория си сетбол. Григор се събуди във втората част, когато буквално отвя Лехечка, повеждайки с 5-0 след два пробива. В крайна сметка, българинът даде само един гейм на съперника и вкара срещата в заключителен трети сет.

В него 77-ият в световната ранглиста направи пробив в четвъртия гейм и поведе с 4-1. Димитров, шампион в турнира от 2013 и двукратен финалист през 2014 и 2017, се пребори и възстанови паритета. Двамата се справиха на собствен сервис в последните пет сервис гейма и така победителят трябваше да бъде определен след тайбрек. В него Григор поведе с 3-0 и 5-2 точки, но в крайна сметка отстъпи след серия от пет безответни на сметката на Лехечка. Нашият тенисист имаше два сервиса при 5-4 в своя полза, но се пропука и при двата, което му коства и победата.

Лехечка ще играе с финландеца Емил Руусувуори в следващата фаза. Шестият в схемата Димитров отпадна за втори пореден турнир при първото препятствие след загубата си на старта и в София от Иля Ивашка. За следващия кръг се класираха още квалификантът от Швейцария Антоан Белие, който е съперник на четвъртия в схемата Денис Шаповалов, и Алекс Де Минор, пети поставен, който елиминира французина Бенжамен Бонзи. /БГНЕС