Димитров обърна Лайович за 1/8-финал в Монте Карло

Григор Димитров се класира за осминафиналите на силния тенис турнир от сериите Мастърс 1000 в Монте Карло, с който се слага началото на сезона на клей в Европа. Първата ни ракета обърна Душан Лайович от Сърбия с 4-6, 6-3, 6-2 за малко над два часа игра.

Григор Димитров.

Срещата започна с ранен пробив на сметката на Лайович, който затвърди пробива за аванс от 2-0. До края на частта Григор така и не съумя да върне брейка и така сръбският му опонент поведе в резултата. Във втория сет Лайович отново първи стигна до пробив – в петия гейм, но оттам до края на частта Димитров бе безапелационен и не му даде гейм, за да вкара двубоя в трети решителен сет.

В него играта бе равностойна до 2-2, когато нашият тенисист отново влезе в серия от четири последователни гейма, с което сложи точка на спора. Григор направи пет аса, спечели 78% от точките на първи сервис и спаси две от четирите точки за пробив пред съперника. В спор за място на четвъртфиналите Димитров, за когото това е седми осминафинал в надпреварата, ще играе с победителя от сблъсъка между четвъртия в схемата Каспер Рууд и датчанина Холгер Руне.

За осминафиналите се класира и действащият шампион в съревнованието Стефанос Циципас, който даде само три гейма на Фабио Фонини след 6-3, 6-0. /БГНЕС