Димитров напусна Мастърса в Монреал след загуба от Де Минор

Григор Димитров приключи участието си на силния тенис турнир от сериите Мастърс 1000 в Монреал, Канада, след като отстъпи в равностойна битка на Алекс Де Минор в два сета – 6-7 (4), 5-7, за малко над два часа игра.

Григор Димитров.

Първият сет мина под диктовката на сервиращите, като не се стигна до нито една възможност за пробив в първите 12 гейма и така закономерно победителят в него трябваше да бъде определен в тайбрек. Там нашият тенисист започна добре и поведе с 4-1 точки, но загуби следващите шест, а с това и частта.

Вторият сет стартира с ранен пробив за Григор, но последва моментален рибрейк. Димитров съумя да отрази шест точки за нов пробив на сметката на австралийския му съперник в шестия гейм, преди на свой ред да имаше три шанса в деветия, които пропиля. Нещата отиваха към втори последователен тайбрек, когато 31-годишният хасковлия се пропука при втория мачбол за Де Минор и така отпадна от надпреварата.

Двамата завършиха с много близки и дори еднакви показатели в някои от статистическите данни – по три аса, еднакъв успешен процент спечелени точки на първи сервис, като Де Минор отрази четири от пет шанса за пробив, докато Григор – 10 от 12. Нашият тенисист направи два завършващи удара повече от австралиеца, но непредизвиканите му грешки бяха значително повече – 39 на 23. В следващия кръг Де Минор ще играе със сънародника си Ник Кирьос. Шампионът на Вашингтон и финалист от Уимбълдън изхвърли от турнира световния номер 1 Даниил Медведев след обрат в три сета – 6-7 (2), 6-4, 6-2. /БГНЕС