Детройт пречупи Далас след продължение, Богданович помогна с 30 точки

Детройт прекъсна серията си от три поредни загуби в Националната баскетболна асоциация (НБА), след като успя да спечели домакинския си двубой срещу Далас. Пистънс се наложи със 131:125 след продължение.

Хърватският баскетболист Боян Богданович реализира 30 точки и помогна на своя тим да постигне едва шестия си успех от началото на сезона при 18 поражения, което отрежда на Детройт предпоследното място в Източната конференция. Килиан Хейс добави 22, осем от тях в добавеното време.

Джейдън Айви стреля точно от тройката, за да даде преднина на своя тим 125:123 в продължението. Последваа забивка на Крисчън Ууд, с която той израни резултата, но Хейс наниза още една тройка. Нов пропуск на Тим Хардуей-младши, който в предишните си три опита вкара само един и пореден кош на Хейс зад дъгата реално осигури успеха на Детройт.

Словенският гард на гостите Лука Дончич пък изигра пореден силен мач от началото на редовния сезон, след като постигна дабъл-дабъл от 35 точки и 10 асистенции и беше най-резултатният баскетболист на игрището. Хардауей-младши завърши с 26 точки. Въпреки усилията има обаче Далас Маверикс допусна 11-та загуба от началото на сезона и вече е с отрицателен баланс, което отрежда на тима 11-то място в Западната конференция с 10 победи. /БГНЕС