Десподов: Не може да се подиграват по този начин с Лудогорец

"Не обичам да говоря за съдията, но днес и особено в Разград той беше 12-ят играч на Динамо. Няма какво да се кривим, трябва да се кажат тези неща. Лудогорец не клуб, с който може да се подиграваш по този начин. Даваш днес 3 червени картона. Защо? Явно искаше така да се стече мачът. Мисля, че ги надиграхме и в двата мача и направихме всичко възможно. Понякога не се получават нещата както искаш. Само адмирации. Днес се борихме, раздавахме се, тичахме, направихме всичко възможно, но понякога не се получават нещата както искаш“, коментира звездата на Лудогорец Кирил Десподов след загубата с 2:4 от Динамо Загреб в третия квалификационен кръг на Шампионската лига.

„Трудно е да се говори след такъв мач. Първото полувреме отстъпихме на Динамо. Не бяхме достатъчно агресивни и креативни в офанзивен план. Допуснахме грешки и за дузпата, и при третия гол моя грешка. Доста брак. Радостното е, че второто полувреме играхме като равен с равен с 10 човека и дори ги надиграхме. Ако малко късметът ни беше погледнал, Якуб да отбележи за 3:3, мачът можеше да отиде в съвсем друга посока“, каза още националът.

„За да да играем в Шампионска лига, трябва да минаваме през такива отбори. Да бъдем по-здрав колектив и да сме по-търпеливи. Понякога излизаме да пресираме, не сме всички заедно, получават се дупки и ни правят контри. Този отбор има много бъдеше. Има неопитни играчи, но пък затова са опитните – да помагат и подкрепят. Липсва ни малко да бъдем колектив, да сме като един юмрук и да си помагаме повече на терена, а не да се разправяме кой е сгрешил" продължи той.

На въпрос за бъдещето на старши треньора Анте Шимунджа, Десподов отговори:

„Въпросът за треньора не към мен, а към ръководството“.

„Готов съм от доста време, просто получавах по-малко игрови минути. Не съм в добра форма, трябват ми повече игрови минути, повече доверие, да натрупам самочувствие. Днес дадох всичко от себе си, но ми трябват повече минути. Бил съм и в такива ситуации, ще изляза“, завърши Десподов.

Анте Шимунджа обяви, че стои зад футболистите си.-

"Направихме грешка при първия гол, но това се случва. Преди това имахме добър шанс. Имаме млади футболисти, които не са играли на това ниво. Аз обаче видях добро представяне от моя отбор. За мен най-важното е, че ние искаме да играем футбол. Грешки обаче се случват. През първото полувреме играхме добре в защита", заяви треньорът на Лудогорец.

"Случва се, всеки може да има лош мач. Бих застанал и зад решенията си. Аз обаче не вярвам, че това бе толкова груб мач за толкова картони. Нашият манталитет не е да ритаме всеки", категоричен е специалистът.

Има хора, които да решат дали да се отложи мача с Левски. Аз искам да дам най-доброто за своя отбор. Искам да печелим, искам да се класираме за групите на Лига Европа. Това не е лошо постижение. Не съм щастлив обаче, че нямаме шанс да се класираме за групите на Шампионската лига. Мога да поема отговорност за тима, но вярвам в състава", каза още Шимунджа. /БГНЕС