Десет от Левски не успяха да пречупят Крумовград на "Герена"

Отборите на Левски и Крумовград направиха нулево равенство на стадион "Георги Аспарухов" в мач от 24-ия кръг на Първа лига. "Сините" играха повече от едно полувреме с човек по-малко и въпреки това до края търсеха по-настоятелно гола, но не успяха да пробият защитата на съперника.


От самото начало домакините имаха игрово предимство, но трудно стигаха до чисти голови положения. Най-добрият шанс за Левски дойде след далечен удар на Асен Митков, отразен от Янко Георгиев, както и след разбъркване в наказателното поле на гостите, от което Марин Петков не успя да се възползва и стреля неточно. В 40-та минута Патрик-Габриел Галчев не се ориентира добре при изсипана топка и трябваше да извърши нарушение срещу съперников играч като последен в отбраната, за което логично получи червен картон.

Въпреки че останаха с човек по-малко, играчите на Николай Костов бяха по-активни, а удар на Джавад ел Джемили срещна страничната греда в 66-та минута. От своя страна футболистите на Крумовград се защитаваха умело, но бяха пасивни в атака и не отправиха нито един точен удар в целия двубой.

В крайна сметка до попадение не се стигна и двата отбора прекъснаха сериите си от пет поредни победи. Левски заема четвърто място в класирането с 45 точки, докато Крумовград е на осма позиция с актив от 34 точки. /БГНЕС