Дерби на „Армията“, Локо Пд ще си връща първото място срещу Етър

Още два мача от деветия кръг на Първа лига ще се изиграят днес. В Деня на София Етър приема Локомотив Пд на стадион „Ивайло“ във Велико Търново в 17:45 часа, а вечерта е гвоздеят в програмата на кръга – ЦСКА е домакин на ЦСКА 1948 на „Българска армия“. Сблъсъкът е начален час 20:15.

Двата отбора са разделени от една точка в класирането, като ЦСКА 1948 е шести с 13 пункта от шест мача, докато ЦСКА е с 12 от седем срещи. И двата тима са с по няколко отложени двубоя заради ангажиментите си в Европа, които приключиха рано-рано с отпадания във втория предварителен кръг на Лигата на конференциите. ЦСКА се поокопити след трудното начало под ръководството на завърналия се Нестор Ел Маестро, като записаха две победи и равенство в последните три кръга за първенство. Тимът ще се опита надвие предстоящия съперник, който го спъна в битката за титлата в края на миналия сезон, когато мачът на „Армията“ завърши при равенство 1:1, а Иван Турицов пропусна дузпа в самия край. ЦСКА 1948 от своя страна взе и двете си срещи при новия наставник Николай Панайотов срещу Етър и Славия, като специалистът заяви, че отборът му по нищо не отстъпва на своите домакини в неделя.

„Най-голямото ни предимство спрямо съперника? Не мисля, че отстъпваме на този отбор, знаем, че нашият отбор има качества да победи и да се надиграва, този план ще следваме. На всяко гостуване е възможно да има провокации, винаги, когато съм на терена, съм изцяло концентриран върху мача. Просто един треньор трябва да се съсредоточи върху случващото се на терена“, каза Панайотов.

По-рано през деня, Локомотив Пд ще търси завръщане на първо място в подреждането, след като бе изместен от върха от Черно море след победата на „моряците“ над Берое с 2:0. Играчите на Александър Томаш са в страхотна форма от началото на сезона, като постигнаха седем поредни успеха след равенството с Ботев в градското дерби на старта на кампанията. Етър от своя страна е на предпоследна позиция с едва четири пункта, но в миналия кръг записа първа победа след завръщането си в елита, печелейки визитата на Локомотив София с 3:1.

Пълна програма за деветия кръг в Първа лига:

Петък

Арда - Ботев Враца 4:0

Черно море - Берое 2:0

Събота

Славия - Локомотив София 1:2

Лудогорец - Ботев Пловдив 2:2

Неделя

17:45 ч, Етър - Локомотив Пловдив

20:15 ч, ЦСКА - ФК ЦСКА 1948

Понеделник

17:30 ч, Хебър - Пирин Благоевград

20:00 ч, Крумовград - Левски. /БГНЕС