Депутати питат здравния министър за медицинските хеликоптери

Вицепремиер и петима министри ще вземат участие в петъчния парламентарен контрол, предаде репортер на БГНЕС.

Първа на трибуната излиза вицепремиерът по икономическата и демографската политика, Марияна Николова, към която има адресиран един единствен въпрос, свързан със заплатите в някои ведомства от администрацията.

Веднага след нея ще отговаря регионалният министър Петя Аврамова, която ще трябва даде информация пред парламента за рехабилитацията на Златишкия проход.

Целевата помощ за семейства с деца до 14-годишна възраст по време на извънредното положение – с това е свързан въпросът, отправен до министъра на труда и социалната политика Деница Сачева.

Най-дълго на трибуната ще говори здравният министър Костадин Ангелов, към когото депутатите са отправили цели 9 въпроса. Част от тях са свързани с лечението на деца в чужбина, придобиването на медицински хеликоптери, националния план за ваксиниране срещу COVID-19 и поетапното връщане на ученици от 5-ти до 12-ти клас в класните стаи.

Министърът на спорта Красен Кралев ще говори за възможността за осигуряване на зала за тренировки на боксов клуб „Сливен“, а министърът на образованието Красимир Вълчев ще закрие заседанието, давайки последен информация пред депутатите за преодоляването на стреса и професионалното прегаряне при учителите. /БГНЕС