Денков: Ще пътувам до САЩ като премиер

Изцяло ще подкрепя казаното от Борисов – да, ротацията не е на всяка цена. Ротацията ще се случи, трябва да се случи, когато имаме ясни гаранции, че ще продължи работата по управленската програма, когато е ясно, че България ще продължи да се развива като проевропейска държава, която подкрепя основните европейски приоритети, която се бори за увеличаване на доходите и намаляване на неравенствата. Това са целите, за които се борим. Ако можем да ги реализираме ще има ротация, ако не можем няма да има.

Това заяви премиерът акад. Николай Денков от парламентарната трибуна, предаде репортер на БГНЕС.

„Няма фиксиран състав на МС. Ще научите имената тогава когато има съгласие за тях. Това включва и моята позиция, освен това че ще бъда вицепремиер, каква друга позиция ще заема. Оценката на министрите ще става по отношение на изпълнението на тяхната програма”, добави Денков.

Той съобщи, че през днешния ден ще проведе разговори с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, защото отдавна не са имали среща. Премиерът уточни, че част от темите за обсъждане ще бъдат по отношение на това как вървят разговорите за ротацията, как върви анализа и др.

Акад. Денков коментира и бъдещата си командировка във Вашингтон.

„След като Бойко Борисов, като министър-председател е пътувал до САЩ, съвсем естествено е и аз като министър-председател да пътувам до САЩ. Целите и срещите имат своята логика. Ясно е, че когато пътуването се оформя в края на мандата ми, който сега изтича или в началото на мандата ми като вицепремиер, могат да бъдат различни целите и срещите”, каза той и увери, че няма да отиде на пътуване, което не си струва

„Аз съм министър-председател на България и ще пътувам като такъв”, подчерта акад. Денков.

Според него в момента се пратят опити за осуетяване на посещението.

„Очевидно някой се опитва да ми попречи, кой е той нека да видим“, каза той. /БГНЕС