Деница Сачева: Друг премиер освен Габриел нямаме

Кабинет с първи манда, премиер Мария Габриел и без Асен Василев. Всичко останало е фетиш. Докато не се изчерпи тази опция друга не съществува.

Това заяви пред Нова телевизия Деница Сачева от преговорния екип на ГЕРБ-СДС.

Тя е категорична, че кабинет с втори мандат няма да има.

Не за друго, а защото ПП-ДБ не могат да работят за България, посочи Сачева.

Абсурдно е да говорим за каквото и да е правителство с участието на Асен Василев. Който иска да има правителство, който мисли за България, трябва още днес да излезе и публично да направи изявление и да седнем на масата на преговорите. Всичко останало е фетиш, подчерта депутатът.

Запитана какъв срок поставят от партията към колегите си от ПП-ДБ, Сачева уточни, че това трябва да се случи час по-скоро.

Срокове ние не поставяме, хората не могат да търпят повече, добави тя.

Сачева ясно заяви, че ГЕРБ няма да предложи друг кандидат за премиер освен Мария Габриел.

Според нея от самото начало ПП-ДБ работят за това Мария Габриел и ротацията да бъдат саботирани. В началото на интервюто Сачева пусна запис на думи на финансовия министър в оставка Асен Василев. На него се чува как той казва:

По мое лично мнение последният ден, в който тази Мария Габриел иска да е премиер, ще е и последният ден на това правителство. Тя няма да иска да бъде свалена предсрочно.

За думите на Асен Василев, които взривиха отново преговорите в последните два дни, Сачева каза: Ако Асен Василев говори като политически лидер – разговорите приключват, ако говори като физическо лице, нека да понесе политическата си отговорност. /БГНЕС