Делото срещу Бобокови и Живков отиде при председателя на Спецсъда

Делото срещу Атанас Бобоков, Пламен Бобоков, Васил Коцев, бившия зам.-министър на МОСВ Красимир Живков, Николай Миховски и Ирена Христова беше разпределено днес на председателя на Специализирания наказателен съд Мариета Райкова, предаде репортер на БГНЕС.

Делото беше разпределено на случаен принцип.

Обвинителният акт бе внесен в понеделник от Специализирана прокуратура. Шестимата са обвиняеми за нерегламентирано управление на опасни отпадъци.

На компютъра бе председателят на съда. „На мен се падна”, бе нейната реакция след като стана ясен резултатът. Сподели, че първата й мисъл е къде ще съхраняват делото. "Дали ще успея да го насроча за открито разпоредително заседание в изискуемия срок едномесечен, не мога да отговоря преди да го видя", каза Мариета Райкова. „Всяка публична проява разсейва всякакви съмнения, така че беше положително, че съдът уважи искането на колегата Лулчева и направи това публично разпределение както пред нас, така и пред вас”, каза след разпределението адвокатът на Николай Миховски – Христо Ботев. Вчера специализираната прокуратура внесе обвинителен акт в Специализирания наказателен съд по делото за нерегламентирано управление на опасни отпадъци. На съд са предадени общо шест лица – Атанас Бобоков, Пламен Бобоков, Красимир Живков, бившият зам.-министър по околната среда и водите и още трима. Внесените в Специализирания наказателен съд материали по делото са в обем от 546 тома. Приложени са и събраните в хода на разследването веществени доказателства, които също са в значителен обем. /БГНЕС