Делян Пеевски: Христо Иванов и олигарсите зад него искат да вземат прокуратурата

Христо Иванов и олигарсите зад него искат да вземат прокуратурата. Битката е за КОНПИ и прокуратурата. Олигархията иска да овладее държавата.

Това каза председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента, предаде репортер на БГНЕС.

Изявените евроатлантици от ПП-ДБ провалят проекта на "Уестингхаус" за ядрена централа заради Свилен Спасов – агентът на Държавна сигурност, лично посочен от тях в борда на това дружество. Това е скандално, каза още Пеевски.

Ден, след като ГЕРБ-СДС и вицепремиерът Мария Габриел отхвърлиха предложения от ПП-ДБ меморандум за управление на страната, Пеевски заяви: Лично аз отказах на Христо Иванов делкането, което той ми предложи в моя кабинет. Делкането как ще се избере Висшият прокурорски съвет, за да бъде избран неговият ортаг му Андрей Янкулов за главен прокурор и за зам.-главен прокурор Сава Петров.

Христо Иванов и олигарсите зад него искат да вземат прокуратурата. Имаше добри разговори за Конституцията – как всичко ще е прозрачно, но Христо Иванов излъга, продължи председаелят на ПГ на движението.

Христо Иванов пи мазно турско кафе и седеше в скута ми, докато се случи Конституцията и всички идваха час през час, докато направихме промените, които са важни за България! Сега ще ми казва, че пак ще извади темата „ДПС“. ДПС крепи това правителство девет месеца. Маските паднаха, Христо, приятелю мой. Всичко свърши, заключи Делян Пеевски. /БГНЕС