Делегация на Конгреса на САЩ ще посети Израел, Германия и Великобритания

Делегация на Конгреса на САЩ, водена от председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси, ще посети Израел, Германия и Обединеното кралство, съобщиха от кабинета ѝ във вторник.

Нанси Пелоси, председател на Камарата на представителите

Пътуването ще бъде посветено на сигурността, икономиката и управлението, се казва в изявление на кабинета.

Тя заяви, че първата спирка ще бъде Израел, където ще се срещнат с израелски лидери и лидери на гражданското общество, за да обсъдят перспективите за решение за две държави и регионалната сигурност.

"На Мюнхенската конференция по сигурността нашата делегация ще потвърди отново твърдия ангажимент на Америка към трансатлантическото партньорство, особено в условията на световните предизвикателства пред демокрацията и възхода на автократичните заплахи“, каза Пелоси.

"В Лондон нашата делегация ще задълбочи междупарламентарния диалог по отношение на това как можем да продължим да работим заедно за противодействие на антидемократичните сили и за утвърждаване на общите ни ценности и интереси на световната арена", добави тя.

Делегацията включва председателя на Комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите Адам Смит, председателя на Постоянната комисия по разузнаването на Камарата на представителите Адам Шиф, Бети Макколъм - председател на подкомисията по отбрана на Комисията по бюджетни кредити на Камарата на представителите, члена на Комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите Сет Мултън и др. /БГНЕС

Вашингтон / САЩ