Де Роси се присъедини към треньорския щаб на Италия

Бившият полузащитник на Италия Даниеле Де Роси се присъедини към треньорския щаб на националния отбор, за да асистира на Роберто Манчини, съобщиха от местната футболна федерация (ФИГК).

37-годишният Де Роси ще работи като технически сътрудник до края на Европейското първенство между 11 юни – 11 юли. Де Роси прекара 18 години в Рома преди да се оттегли през януари 2020 след няколко месеца в аржентинския гранд Бока Хуниорс. Той има 117 мача за „Скуадра адзура“ между 2004-2017 и стана световен шампион през 2006, както и европейски вицешампион през 2012. „Горд съм да стартирам тази нова кариера с националния отбор. Ще си върша работата с ентусиазъм, знаейки, че съм още в началото и имам какво да уча“, каза новият член на треньорския щаб на италианците.

Той ще се присъедини към екипа през уикенда преди предстоящите световни квалификации със Северна Ирландия на 25 март, България три дни по-късно и Литва на 31 март. „Много съм щастлив от присъединяването на Даниеле към щаба. Сигурен съм, че той ще допринесе сериозно към доброто представяне на играчите“, сподели селекционерът на Манчини. Де Роси направи дебюта си за представителния тим през септември 2004, отбелязвайки в първия си мач срещу Норвегия. Той се оттегли от националния отбор, след като Италия не успя да се класира за Мондиал 2018, губейки плейофа за класиране срещу Швеция през ноември 2017.

С участия на три световни и три европейски първенства, той е четвърти по брой мачове с националната фланелка след Джанлуиджи Буфон (176), Фабио Канаваро (136) и Паоло Малдини (126). /БГНЕС