Де Бройне е на линия за мача с Тотнъм

Пеп Гуардиола потвърди, че звездата на Манчестър Сити Кевин Де Бройне е на разположение за сблъсъка с Тотнъм в четвъртък, независимо че пропусна тренировка тази седмица. Белгийският плеймейкър на шампионите отсъства от заниманието във вторник, след като получи почивка поради лични причини преди срещата на „Етихад“ във Висшата лига утре вечер.

Пеп Гуардиола (д) ще може да разчита на белгийския си плеймейкър (л) за сблъсъка с "шпорите".

Отсъствието на Де Бройне от тренировката бе забелязано, когато телевизионен екип снима част от заниманието. Но мениджърът на „гражданите“ Гуардиола разкри пред журналисти, че Де Бройне ще играе за шампионите в ключовия двубой с Антонио Конте и компания. „Той имаше личен проблем и не можеше да тренира, но днес е обратно на линия“, каза той, като добави, че централните защитници Рубен Диаш и Джон Стоунс също се надяват да се завърнат срещу „шпорите“ след периоди в лазарета. „Те се завърнаха. Тренираха много добре в последните две сесии и са налични за срещата. Ще тренираме този следобед и ще уточним в каква постройка и с какви играчи ще излезем срещу Тотнъм“.

Сити се надяват да се реваншират за обрата, който допуснаха срещу градския съперник Манчестър Юнайтед в предишния кръг. Шампионите отстъпиха с 1:2, като имаха сериозни претенции относно редовността на изравнителния гол на „червените дяволи“, при който Маркъс Рашфорд, който бе в положение на засада, понечи да играе с топката, но я пропуска, а Бруно Фернандеш се разписа за 1:1. Гуардиола обаче отказа да коментира повече случилото си, гледайки към срещата с Тотнъм. „Всичко приключи, в миналото е. Няма да променим нищо сега, така че фокусът е върху Тотнъм. Това беше посланието ми към отбора две минути по-късно в съблекалнята. Трябва да подобрим играта си, да контролираме това, което можем да контролираме. Това трябва да правят големите отбори. Всичко е вече в миналото, това е“.

Испанският специалист призна, че тимът му не е в най-добрата си форма напоследък, след като загубата от Юнайтед дойде след поражение от Саутхемптън в четвъртфиналите за Карабао Къп. „Лекотата в играта ни не е на обичайното ниво. Понякога, за да създадеш положения, трябва да организираш добра атака, да вкараш топката в наказателното поле и да отвориш дефанзивните линии, като ние изпитахме проблеми с това в последните два мача“, завърши той. /БГНЕС